Födelsedag

Planes – Flygplan

No featured Image

Att ordna ett barnkalas med temat från Pixarfilmen “Planes” (Flygplan) kan vara ett äventyr uppe i det blå för alla små flygentusiaster. Med några kreativa idéer kan du skapa en högflygande fest som blir ett minne för livet. Här är tips på hur du gör festen luftig och rolig.

Inbjudningar

Designa inbjudningarna så att de ser ut som boardingkort eller flygbiljetter. Använd bilder av karaktärerna, som Dusty Crophopper, och skriv in festdetaljer som om de vore flyginformation. Ange att barnen gärna får klä ut sig till sina favoritkaraktärer från filmen.

Dekorationer

Dekorera festområdet för att likna en flygplats eller en hangar. Använd blå och vita ballonger för att skapa en “himmel”. Gör moln av vadd eller vita ballonger och häng dem från taket. Du kan även skapa baner och flaggor som liknar start- och landningsbanor. Använd modellflygplan och affischer av olika flygplanstyper som dekorationer.

Aktiviteter

  1. Papperflygplanstävling: Låt barnen vika sina egna papperflygplan. Håll tävlingar för att se vars flygplan som flyger längst eller högst.
  2. Flygplansjakt: Göm små leksaksflygplan runt festområdet och låt barnen gå på en skattjakt för att hitta dem.
  3. Pilotutbildning: Skapa en enkel hinderbana som barnen kan genomföra för att “träna” sina färdigheter som piloter, komplett med koner och hopphinder.

Mat och dryck

Servera snacks och mat på temat, som “Flygplanssandwiches” skurna med en flygplansformad kakform. Du kan också ha “propellärt pops” (popcorn) och “flygbränsle” (fruktjuice eller blå sportdryck). Servera cupcakes dekorerade som små flygplan eller moln.

Tårta

Skapa en tårta formad som Dusty eller ett annat populärt flygplan från filmen. En alternativ idé är en tårta dekorerad som en flygplats med små modellflygplan som landar och lyfter.

Gåvor och priser

Dela ut flygplansteman partypåsar som inkluderar saker som flygplansklistermärken, bouncy balls som ser ut som jordklot, och små leksaksflygplan. Under aktiviteterna kan du dela ut små priser och utmärkelser för deltagande och vinnare i olika tävlingar.

Genom att följa dessa tips kan du enkelt skapa en “Planes”-temafest som garanterat höjer stämningen och gör barnens dag extra speciell. Festen blir en lekfull hyllning till de älskade flygplanen och deras äventyr i Pixarfilmen “Planes”.