Födelsedag

Fotboll

No featured Image

Att planera ett kalas med temat “Fotboll” kan vara riktigt roligt och engagerande, inte bara för fotbollsfantaster utan även för dem som bara uppskattar en god fest. Här är några tips på hur du kan ordna en oförglömlig fotbollsfest.

Inbjudningar

Starta med att skicka ut inbjudningar som matchar temat. Du kan designa dem för att likna matchbiljetter eller fotbollar. Glöm inte att nämna att det är en temafest och uppmuntra gästerna att komma klädda i sina favoritlagens färger eller tröjor.

Dekorationer

Dekorera festområdet med gröna dukar för att efterlikna en fotbollsplan. Häng upp vimplar och ballonger i färgerna från populära fotbollslag. Du kan även använda fotbollsnät som dekoration och placera små fotbollar runt om i lokalen.

Aktiviteter

Planera in några fotbollsrelaterade aktiviteter. En enkel fotbollsmatch är ett måste, och du kan organisera små turneringar. För de som föredrar att vara mindre aktiva, sätt upp en skottutmaning där gäster kan testa sina skickligheter att skjuta på mål. För barnen kan du ordna en station där de kan måla ansikten med lagfärger eller göra egna hejaramsor.

Mat och dryck

Servera snacks och mat som är enkla att äta stående, som mini-hamburgare, pizzabitat, eller varmkorv. För drycker kan du ha en “halvtids”-drinkbuffé med olika läsk, öl, och kanske en specialcocktail i grönt. Tårtan kan vara formad som en fotboll eller dekorerad som en fotbollsplan.

Musik och underhållning

Spela klassiska läktarsånger eller populär musik som får upp stämningen. Du kan också visa klassiska fotbollsmatcher eller höjdpunkter från stora spel på en skärm för att förstärka fotbollskänslan.

Gåvor och priser

Ge bort små fotbollar, nyckelringar eller andra fotbollsrelaterade prylar som partyfavoriter. För de aktiviteter och tävlingar du organiserar, ha några fotbollsrelaterade priser till de som vinner eller presterar bäst.

Med dessa tips kommer du att kunna skapa en festlig atmosfär som både fotbollsälskare och de som bara är där för att ha en trevlig tid kan uppskatta. Ha kul och njut av spelet!